Remonttiurakka on nyt virallisesti (uudelleen) aloitettu. Olen rohmunnut ohjat käsiini ja ryhtynyt taloutemme remppareijaksi. Pakkohan jonkun oli jotakin tehdä.

Tässä kodissa on asuttu nyt hieman yli vuosi. Vakaa tarkoitus oli tietenkin tehdä se tarvittava pintaremontti jo ennen muuttoa, mutta toisin kävi. Puolet makuuhuoneesta saatiin kyllä maalattua ja olohuoneestakin kamala 80-luvun säkkikangastapetti revityksi osittain pois, mutta paljon jäi kyllä tekemättäkin. Ja sitten töiden lomassa remontista ei enää tullutkaan mitään, kun aina oli niin väsynyt tai jotain muuta tekemässä. Vaikutusta lienee ollut myös sillä, että virallisesti tämä kämppä on tuon toisen osapuolen nimissä, enkä minä heti yhteen muuttamisen jälkeen kehdannut panna hihoja heilumaan.

42336.jpgNyt olen kuitenkin saanut kotirempan projektipäällikön tittelin, ja päästyäni eroon häiritsevästä päivätyöstä aloitin hommat saman tien soittamalla sähkömiehelle.  Delegointihan on kuitenkin sallittua tässä tee-se-itse -rempassakin! Kaikki kämpän lampunpaikat katoissa piti modernisoida ja keittiön kaappien alla olevat valaisimet uusia sekä lisäksi korjata joitakin pienempiä juttuja.

Hyvää työtä teki sähkömies, vaikkakin ruuvit tulivatkin keittiön seinästä ensin läpi olkkarin puolelle... Mutta ainakin saatiin ihan uutta valoa elämään, himmentimineen päivineen. Ja keittiöönkin tuli lisää toimivia pistorasioita helpottamaan kodinkoneruuhkaa. Tähän tarkoitukseen ei tosin ilmeisesti olisi tarvittu sähkömiestä, vaan sulakkeen vaihto olisi riittänut. Eipä ollut moinen tullut mieleen...