Suurin murheenkryyni täällä kotona on ollut olohuoneen seinä. Siinä oli alunperin hirvittävä säkkikangastapetti, joka poisrevittäessä jätti jälkeensä mahdottoman hankalan paperisen aluskerroksen. Tuo pehmeä paperi lähti seinästä irti parhaimmillaan pieninä suikaleina, pahimmillaan vain murusina. Ja itse seinän pohjustus paljastui olemattomaksi: tapetti oli aikoinaan läästitty suoraan betoniseinään kiinni. Tapettia poisnyppiessä lähti siis seinääkin mukana.

Sain seinäprojektia alkuun jo viime syksynä, mutta se lopahti homman rasittavuuteen. Ei vain hermo kestänyt tehdä sitä loputtomalta vaikuttavaa työtä yksinään. Nyt olin kuitenkin onnistunut preppaamaan itseni uudestaan hommaan, eikä työ enää tuntunutkaan niin pahalta kuin olin ajatellut. Pahinta kun odottaa, niin saa monesti yllättyä iloisesti! Sain seinän pohjustustyön loppuun yhdessä ainoassa päivässä.

Sitten oli vuorossa tapetointi. Ajat sitten oli jo valmiiksi ostettu sileätä lasikuitutapettia seinää tasoittamaan. Kätevää tavaraa se Easy Cover. Tapetin voi liimata suoraan seinään, eikä pohjustusmaalaustakaan tarvita. Seinän pienet epätasaisuudet peittyvät paksulla tapetilla, jonka päälle voi sitten maalata tai tapetoida perinteiseen tyyliin. Ja sileän pinnan ansiosta tämä sortti käy myös niille, joita ei se tavallisen lasikuitutapetin ruutukuvio miellytä.

Olihan tuossakin tietenkin oma vaivansa. Meistä ei kumpikaan ollut koskaan tehnyt minkäänlaista tapetointityötä, ja kovin hidasta homma aluksi olikin. Ensimmäisen kolmen vuodan mittaamiseen, leikkaamiseen ja paikoilleen liimaamiseen kului kokonaiset kuusi tuntia! Ja kyllä niitä ärräpäitäkin välillä lipsahti... Seuraavana päivänä työ oli jo sujuvampaa, eikä kahden vuodan asetteluun kulunut kuin puolisentoista tuntia. Hyvin ehti vielä illalla katsomaan ihania naisia tv:stä :)