Maalaaminen on sitten kivaa :) Ainakin verrattuna tapetin nyppimiseen, hiomiseen, tasoittamiseen ja tapetointiin. Maalatessa tulosta syntyy helposti ja nopeasti, eikä jälkikään juuri poikkea ammattilaisen otteista. Sopii siis mulle!

Sainkin maalattua olkkarin seinät ihan rivakassa tahdissa. Viimenen lasikuitutapetin pala oli hädin tuskin ehtinyt kuivua sen tarvittavat 24h, kun vetelin jo muualle seinää toista maalikerrosta. Sen viimeisen palan kanssa oli kyllä pakko odotella kuivumista vielä seuraavaan aamuun, ettei vaan aiemman työn tulos kärsisi.

Hyvänä motivaattorina nopeaan työtahtiin oli tietenkin myös ranskasta vieraisille saapuvat sukulaiset, jotka yöpyivät meillä jo heti maalaamisen loppuun saattamista seuraavana yönä. Maali kuivui niin nopsaan, että iltapäivällä saatiin jo huonekalut siirrettyä aamulla maalatun seinän viereen. Ja maalin hajukin oli yhdessä päivässä lähes hälvennyt - tai ainakaan kukaan ei siitä valittanut.

Nyt on siis olohuoneen seinät siloiset ja puhtoiset valkoiset. IHANAA. Vielä pitää maalaamista jatkaa sen verran, että yksi seinänpätkä maalataan jollakin värillä. Mutta millä, se on vielä arvoitus. Valinnan tekeminen on ihan mystistä puuhaa, kun lopullinen väri riippuu niin paljon valosta, huonekaluista, heijastumista ja kaikesta. Ehkä mennään summa mutikassa törkkäämään sormi värikarttaan ja otetaan se, mihin ensin osutaan ;)